Politica de Retur

DREPTUL DE RETRAGERE/ Politica de retur
 
Clientul are dreptul de a se retrage din contract fără a preciza motivele, în momentul în care intrați în posesia fizică a produselor comandate prin intermediul platformei. Pentru a va exercita dreptul de retragere va rugam sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca trimisa prin posta sau e-mail la adresa: info@sabas.ro. In acest scop, va recomandam sa folosi modelul de retragere disponibil mai jos.
Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. Totodata, sunteti obligati sa returnati produsele in termen de cel mult 30 zile incepand cu data la care ne-ati notificat cu privire la intentia de retragere din contract.
In acest sens, va rugam sa expediati Produsele folosind urmatoarele date:

SABA PROD ECONOMIC SRL

RO10838072
•bulevardul decebal numarul 11 bloc s14
Adresa de retur:  Bulevardul decebal-  nr11- bloc s14 sc 3 -apartament 65 -etaj 7. Bucuresti Sector 3
Numar telefon 0724408620

Costul returnarii produselor va fi suportat de catre client în momentul în care decide că dorește returnarea acestora din diverse motive ce nu țin de vânzător.
 
CONSECINTELE EXERCITARII DREPTULUI DE RETRAGERE
 
Îm momentul în care doriți retragerea și returnarea produselor, suma de bani pe care ați trimis-o către vânzător vă va fi rambursată, fără întârziere în termen de maxim 30 zile lucrătoare de la informarea cu privire la decizia de retragere din prezentul contract.Cu toate acestea, in situatia in nu ati returnat produsele comandate, ne rezervam dreptul de a restitui pretul platit dupa ce produsele comandate sunt returnate sau dupa caz, dupa ce faceti dovada predarii spre livrare a produselor comandate.
Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.
 
Atentie: Sunteti responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor. Aveti asadar obligatia de a returna produsele in aceeasi stare in care au fost primite, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). In caz contrar ne rezervam dreptul de a retine din pretul platit contravaloarea diminuarii valorii produselor.
 
EXCEPTII
In acord cu prevederile art. 16 din OUG 34/2014, dreptul de retragere al Clientilor nu este aplicabil in urmatoarele situatii:
a)contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist;
b)furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care profesionistul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c)furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
d)furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
e)furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
f)furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
i)furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
j)furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
m)furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.
n) alte situatii reglementate expres de art. 16 din OUG 34/2014
Pe cale de consecinta, intr-o atare situatie produsele comandate nu vor putea fi returnate. In situatia in care vom constata ca intentionati sa returnati un produs care conform normelor legale mai sus expuse nu poate fi returnat, va vom notifica in cel mai scurt timp.
Prezentele reguli privind returnarea produselor se aplica dupa caz si in situatia serviciilor comandate de dvs. si prestate de catre Vanzator.
Prezentele reguli se completeaza cu Termenii si Conditiile site-ului si legislatia incidenta, in caz de neconcordanta privind dreptul de retragere, urmand a prevala dispozitiile legale incidente.
 
FORMULAR DE RETRAGERE
Catre: ……………………. SRL, cu sediul in ……………………….., inregistrata la Registrul Comertului cu nr. ………………………, Cod fiscal: ……………………., reprezentant legal ………………..
 
Subsemnatul …………………….., cu domiciliul in …………….., telefon ……………….., email …………………… va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: …………………….., comandate la data de ………………….. si receptionate la data de…………………….

Cont Bancar.....................................................

Numar de telefon...............................................
Data
………………………………….